Nazovite nas:095 300 3301
Instaappointment Image

Trebamo li za svoja slušna pomagala koristiti profesionalne setove za čišćenje?

Home  /  Blog  /  Trebamo li za svoja slušna pomagala koristiti profesionalne setove za čišćenje?

10.Mar, 2019 0 Blog

Trebamo li za svoja slušna pomagala koristiti profesionalne setove za čišćenje?

Svaku stvar koju mnogo koristimo, jako se brzo uprlja. Npr, odjeću peremo redovito, a mnogi od nas često čiste svoje mobitele i tipkovnice da bi izbjegli sakupljanje grinja i bakterija. Zašto ne bi čistili i svoja slušna pomagala?

Kada nosimo slušna pomagala svaki dan, na njima će se skupiti ušnog voska (cerumen). Neka pomagala također mogu blokirati prirodno stvaranje cerumena. To može stvoriti problem i za vas i za funkciju Vašeg slušnog pomagala.

Stvaranje smole u Vašem uhu može lako postati bolni problem te može uzrokovati šum u Vašem slušnom pomagalu jer se zvuk odbija od blokadu stvorenu cerumenom. Smola nema gdje izaći pa se samim tim Vaša slušna pomagala mogu začepiti i oštetiti.

Da spriječite ovakve situacije trebali bi adekvatno i redovito čistiti Vaša slušna pomagala i Vaše uši, naravno.

Možemo li čistiti slušna pomagala kod kuće?

Ovisno o tome koju vrstu pomagala koristimo, primjenjujemo različite metode čišćenja. Pobrinite se da razgovarate sa stručnjakom o tome koju ćete metodu čišćenja koristiti.

Vrlo je bitno imati točna uputstva za čišćenje aparata od stručnjaka, kako ne bi oštetili pomagalo.

Odvlaživače možete koristiti kako bi stvaranje vlage u Vašim pomagalima, što im može znatno produžiti životni vijek.

Kod zaušnih pomagala:

Nakon što izvučete ušne umetke iz ušiju, očistite ih mekom tkaninom i dezinficirajte alkoholom.

set za čišćenje

Možete ih natapati jednom tjedno u toploj vodi. Ne koristite ušne umetke dok se u potpunosti ne osuše. Preporučljivo je da se suše preko noći dok ih ne vratite na slušno pomagalo.

Kod kanalnih pomagala:

Četkice I kukice su primarni alati za čišćenje kanalnih slušnih aparata. Dok čistite vaše pomagalo usmjerite ga prema dole kako moguća ušna smola ne bi zaglavila unutar aparata.

Kukicom izvadite višak voska i obrišite ga mokrom tkaninom. Ne izlažite ni jedan dio slušnog pomagala vodi. Nikada ne pokušavajte čistiti unutrašnjost aparata. Unutrašnji dijelovi su jako osjetljivi i možete ih lako oštetiti. Ukoliko niste sigurni za stanje vašeg pomagala, pitajte stručnjaka za savjet i pomoć.

Stručnjaci za slušne aparate su obučeni kako sigurno i efikasno tretirati I čistiti Vaša slušna pomagala.

Ako niste sigurni kako samostalno očistiti slušno pomagalo, ne riskirajte, odnesite aparat u ruke stručnjaka i savjetujte se s njima kako očistiti pomagalo i s kojom opremom.

Svakako je preporučljivo sa vremena na vrijeme koristiti usluge profesionalnog  temeljitog čišćenja.


Comments are closed.